onsdag 19. september 2018

Høstens fyrverkeri har startet

 Acer palmatum 'Garnet' åpner ballet - noen greiner begynner å få den fantastiske fargen -

 Naken jomfru  - jeg har hatt den i 'alle' år - fikk den på byttemøte i 89.   Det korrekte navnet tror jeg skal være Colchicum automnale 'Album'.

Muckdenia rossi er en favoritt bunndekker.  Den kvitterer med flotte høstfarger. Se på de flotte bladnervene.
 Rhododendron luteum får fantastisk fine farger.  Denne er frøsådd.

 Jeg er så glad i lønn!!!!  Her er Acer palmatum 'Trumpenburg' - Fantastisk farge.  Jeg har plantet den ved terrassen slik at jeg kan beundre den fra stua også.  Jeg har hatt den i ca 7 år og den er rundt halvannen meter høy.

 Pseudolarix amabiles - en liten 'gullerk' som svenskene kaller den.  Utrolig lekkert sentvoksende dverg tre.

 Abies balsamea 'Nana'.   Synes det er godt å ha noen vinergrønne planter innimellom det fargesprakende.  Når bladene faller på lønner og andre bladfellende busker så er det godt å ha stabilitet med det vintergrønne.

 Acer shirasawanum 'Aureum' er en favoritt.  Begynner å få en lekker høstfarge!
Denne er ofte kalt  'Full Moon Marple' men jeg hørte at det bare er Acer japonicum som skal kalles det.


Og denne er et must å ha i høsthagen, Eunonymus alatus 'Compactus'.  Dette er en lav variant som ikke tar så mye plass i en liten hage. Har stått i flott farge en god stund allerede. Fin kontrast til mosen under.


Så spennende farger - dette er  Acer japonicum 'Aconitifolium'.  Navnet betyr blader (folium)  som ligner på Aconitum  = hjelm.   Bladene er dypt flikete og så vakre.   Acer japonicum blir kalt 'Full Moon Japanese Maples'.


Acer palmatum ''Dissectum' i begynnende høstfarge.Bregne i vakker høstskrud.


Hydrangea serrata er vakker hele høsten også.Et moseflak med bregner - vakkert.   Dette er Sisselrot - Polypodium vulgare.
Denne er vanlig helt opp til Nordkapp.  Blir det for tørt så krøller den seg sammen.  Utrolig fin.Frøkapsler på Magnolia Sieboldii - ganske flotte! Junimagnoliaen har kommet med blomster i flere omganger.

2 kommentarer:

  1. Flotte høstfarger ! Det er bare å nyte framover:-)

    SvarSlett
  2. There are some interesting cut-off dates in this article however I don’t know if I see all of them heart to heart. There may be some validity but I'll take hold opinion until I look into it further. Good article , thanks and we want extra! Added to FeedBurner as properly casino play

    SvarSlett